Java Script را با Java اشتباه نگیرید!!!
Java Script را با Java اشتباه نگیرید!!!
بسیاری از افرادی که دانش لازم در مورد زبان برنامه نویسی را ندارند، Java Script را برگرفته از Java می دانند. این مطلب نه تنها درست نیست بلکه در واقعیت بسیار با هم متفاوت است! جاوا اسکریپت عمدتاً یک زبان توسعه ی فرانت اند است؛ این در حالی است که جاوا یک زبان برنامه نویسی محسوب می شود.
Java
Java یک زبان برنامه نویسی شی گرا است که ابزار بسیار قدرتمند و متنوعی در این زبان وجود دارد که میتواند برنامه نویس را در هر نوع پروژه ای یاری کند. جاوا به چهار نسخه تقسیم شده است تا پاسخگوی هر نوع نیاز برنامه نویسان باشد:
Java Enterprise :
با این نسخه از جاوا می توانیم سرور برنامه ها را ایجاد کنیم و یکی از قدرتمندترین و مهمترین قسمتهای جاوا می باشد.
Java Mobile :
برای دستگاه های قابل حمل استفاده می شود. در گذشته بر روی تلفن های همراه که سیستم عامل جاوا را پشتیبانی میکردند، استفاده می شد. امروزه نیز برای دستگاه هایی که در زمینه اینترنت اشیا کاربرد دارد استفاده می شود.
Java FX :
برای پیاده سازی نرم افزارهای دسکتاپ است
Android:
می توانیم نرم افزارهای اندروید را با جاوا ایجاد کنیم. در واقع ساختار برنامه های اندروید با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا هستند.
Java Script
جاوا اسکریپت زبانی است که در صفحات html کاربرد دارد و قابلیتهای بسیاری از قبیل : افزایش کیفیت طراحی صفحات , کنترل صفحات ، کنترل browser بازدید کننده ، ساخت و استفاده cookie ها و بسیاری چیزهای دیگر. یکی از ویژگی های اصلی JavaScript نوشتن آسان آن است که به زبان انسان نزدیک تر است. بنابراین باعث میشود تا خوانایی آن آسان تر باشد. جاوا اسکریپت بسیار پویا و روان بوده و کاربرد گسترده دارد .
Java Script و Java چه نوع زبان برنامه نویسی هستند؟!
برنامه نویسی می تواند براساس جایی که برای آن برنامه می نویسیم متفاوت باشد:
- برنامه نویسی ویندوز(دسکتاپ)
- برنامه نویسی وب و اینترنت
- برنامه نویسی گوشی های هوشمند (موبایل)
JavaScript یک زبان برنامه نویسی اسکریپتی است که کدهای آن بسیار شبیه زبان Cمی باشد. این زبان یک زبان برنامه نویسی “شی گرا” است. در واقع یک زبان برنامه نویسی به حساب نمی آید بلکه یک زبان اسکریپت نویسی است که بیشتر شبیه به زبان های برنامه نویسی سمت کلاینت یا Client Side ای مثل PHP عمل می کند. درحالی که Java یک زبان برنامه نویسی شیء گرا یا Object Oriented است که با استفاده از یک مفسر یا interpreter قابلیت اجرا شدن بر روی چندین سیستم عامل را دارد و تا حدودی زیادی به C و ++C شباهت دارد.
کدام شرکت ها Java Script و Java را طراحی و پیاده سازی کردند؟!
زبان برنامه نویسی Java توسط شرکت Sun Microsystems طراحی و پیاده سازی شد و هدف اصلی آن ایجاد کردن زبان برنامه نویسی با قابلیت تولید نرم افزار قابل استفاده بر روی پلتفرم های مختلف بود. از طرفی JavaScript توسط شرکت Netscape طراحی و معرفی شد. این زبان اسکریپت نویسی قابلیت ایجاد کردن نرم افزارهای Stand Alone مثل Java را ندارد که بتواند در چندین پلتفرم کار کند در عوض زبان اسکریپت نویسی است که برای استفاده در مرورگرهای اینترنتی طراحی و پیاده سازی شده است.
موارد استفاده Java Script و Java
اگر مشتاق به توسعه ی وب هستید، جاوا اسکریپت برای شروع بسیار عالی است. Java Script برای توسعه وب می باشد این در حالی است که Java علاوه بر توسعه وب در توسعه اپلیکیشن نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ایجاد یک پایه ی مستحکم از دانش برنامه نویسی تحلیلی سبب شده تا جاوا یک زبان فوق العاده باقی بماند.
مزایا و معایب Java Script و Java
تفاوت بین Java و Java Script در چیست ؟
- Java یک زبان برنامه نویسی شیء گرا است در حالیکه JavaScript یک زبان اسکریپت نویسی شیء گرا است.
- برنامه های نوشته شده با Java بایستی کامپایل شوند در صورتیکه کدهای JavaScript فقط یک متن ساده هستند و نیازی به کامپایل ندارند.
- نرم افزارهای نوشته شده با Java قابلیت اجرا بر روی ماشین مجازی و مرورگرهای اینترنتی را دارند اما کدهای JavaScript فقط بر روی مرورگرهای اینترنتی اجرا می شود و ذاتا برای همین نوع کار طراحی و پیاده سازی شده است.
- Java قدرت بیشتری نسبت به JavaScript دارد.
- Java دارای مباحث پیشرفته تر و حرفه ای تر از JavaScript است.
- هر کدام از این زبان ها نیاز به پلاگین ها و نیازمندی های متفاوتی برای اجرا شدن دارند.
- با JavaScript می توان در سمت وب انیمیشن های جذاب پیاده سازی کرد، در حالی که Java در سمت وب کاربردی ندارد.
- Java از یک نوع مشخص برخوردارند. به این معنا که اگر یک متغیر را از نوع عددی تعریف کنیم, تا پایان این متغیر از نوع عددی است و نمیتوانیم مقدار غیر عددی به آن ارسال کنیم. اما در JavaScript چنین محدودیتی وجود ندارد.
امیدواریم توانسته باشیم که به خوبی تفاوت بین این دو زبان برنامه نویسی را شرح داده باشیم و در نهایت می توان به طور خلاصه بیان کرد که: